Mijn verhaal

Motto: "Herinneringen voor later maak je nu."

Korte omschrijving die jou typeert in een werksituatie

Ik ben mensgericht, wil graag samen iets moois neerzetten. Ik hou van humor, zelfspot, relativeer graag voor mezelf en anderen. Ik kan mijn analytisch vermogen moeilijk uitzetten en zie altijd nét andere of betere mogelijkheden. Ik ben direct en open, maar altijd zoekend naar de verbinding. Graag zet ik mijn enthousiasme, mijn kennis van het Sociaal Domein en mijn expertise op het gebied van complexe scheidingen in als strategisch adviseur. 

 

Welke functies/rollen heb je gehad 

Maatschappelijk werker, gezinsvoogd, onderzoeker, trainer, kartrekker groep aandachtsfunctionarissen complexe scheiding, projectmanager en coördinator regionaal jeugdbeleid.

Wat is jouw visie op het werkveld

Iets bouwen doe je altijd samen. In goed overleg en in goede afstemming. Minstens zo belangrijk is het om de volgende drie vragen te stelen:

  1. Waarom doen we wat we doen?

  2. Wat is de vraag van de bewoner of client en is de bedachte actie een antwoord hierop?

  3. Wat heeft de medewerker nodig om zijn vakmanschap optimaal te gebruiken en is de bedachte actie daar een antwoord op?
     

Dit verbindt partijen, versterkt de samenwerking en vergroot het vakmanschap. Graag denk ik hierbij buiten de kaders, denken en werken we overstijgend en durven we daadkrachtig het verschil te maken.

 

Hoe ziet je ideale werkweek eruit?

Goed zorgen voor mezelf en investeren in mijn gezin. Dan ben ik in balans en kan ik ook optimaal functioneren in mijn werk. Door een gezonde balans tussen privé en werk en steeds te zoeken naar energiegevers geniet ik optimaal van het werk. Het liefst werk ik met complexe vraagstukken en is geen werkdag hetzelfde. Samen zoeken naar oplossingen die niet direct voorhanden zijn. Buiten kaders denken en durven te handelen. Doen wat nog niet eerder is geprobeerd. Leren van fouten en genieten van het succes. Om hiermee het maximale uit jezelf en anderen te halen. Ik schakel hierbij graag tussen bewoners of cliënten en bestuurders en beleidmakers. En waar geen werkdag te gek mag zien geniet ik juist thuis eindeloos van een bakje koffiedrinken met mijn gezin en het doen van spelletjes. 

Wat moeten mensen gezien hebben?

De Ballummerbocht bij Ameland. En dan het liefst als de dag ontwaakt. Hardlopend of wandelend. De wolkenluchten, de stilte die langzaam overgaat als de vogels een voor een gaan schetteren. Dan staat het leven stil, dan is het vasteland ver weg. Dan kun je alleen nog maar mijmeren, genieten en innerlijke rust ervaren. De schoonheid van de natuur in Nederland is dan onverwachts overweldigend.

Adviseur

Harmen Boeve

Harmenportret-4.jpg