Mijn verhaal

Motto: "Ik kan geen informatiemanager zijn zonder óók verandermanager te zijn."

Korte omschrijving die jou typeert in een werksituatie

Concreet, resultaatgericht en een beetje humor. Eerlijk maar wel diplomatiek. Ik ben deskundig in de dingen die ik doe. Dat is natuurlijk ook essentieel om mijn werk goed te kunnen doen. Als ik ergens kom dan zie ik vrij snel hoe de situatie is en wat er beter kan; dat heb ik in de loop der jaren ontwikkeld.

 

Welke functies/rollen heb je gehad 

Ik ben manager en adviseur. De gebieden waar ik deze rol(len) vervul en vervuld heb, zijn divers. Nu werk ik als informatiemanager bij BONVUE maar ik heb ook ervaring als bijvoorbeeld facilitair manager. Ik zal niet zeggen dat echt alles wat ik gedaan heb een succes was, maar wel er zijn toch wel veel dingen gelukt. Als mensen geen fouten maken, dan neem je geen risico en leer je dus niet van je fouten. En dat doe ik wel.

 

Wat is jouw visie op het werkveld

Vroeger was informatiemanagement bijna hetzelfde als een archief.

Tegenwoordig moet informatie niet alleen overal en nergens beschikbaar zijn, het moet vooral ook met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Zo kunnen besluiten genomen worden op basis van informatie en feiten, in plaats van op onderbuikgevoel. De consequenties van informatie-gestuurd werken zijn verregaander dan men denkt. Dat onderbuikgevoel verdwijnt dan meestal. Dat er door inzichtelijke data ook ‘fouten’ aan het licht komen, is vaak spannend. Daarom is het bijvoorbeeld óók belangrijk dat er een eind komt aan de afrekencultuur. Het raakt de kern van een organisatie. Daarom kan ik geen informatiemanager zijn zonder óók verandermanager te zijn.

 

Hoe ziet je ideale werkweek eruit?

Ik houd van nieuw: nieuwe mensen, nieuwe gebouwen en nieuwe situaties en uitdagingen. Werk liever niet langer dan een half jaar op dezelfde plek. In mijn ideale werkweek word ik wakker, rijd ik naar een nieuwe opdracht, drink ik goede koffie terwijl ik gesprekken voer met mensen die ik nog niet zo goed ken over hoe het beter kan.

Wat moeten mensen gezien hebben?

The Sound of music. De combinatie van een serieus inhoudelijk verhaal met elementen van oorlog, een cheesy liefdesverhaal met grappige kinderen en mooie muziek vind ik echt leuk.

Adviseur

Henk
Geraats

Henk-Geraats.png

Contact

Mensen en hun verhalen interesseren mij!

06 15 36 50 98