top of page

Mijn verhaal

Motto: "Beweging creëren en mezelf misbaar maken, daar krijg ik energie van"

Korte omschrijving die jou typeert in een werksituatie

Als eerste, ben ik altijd mens, verder ben ik moeder, partner, jurylid turnen, vriendin, dochter en levensgenieter. Al deze ervaringen neem ik mee in mijn werkrollen. Gevoel voor humor en goed luisteren helpt mij in elke situatie. Vervolgens breng ik structuur aan waar nodig en helpen mijn helicopterview en relationele vaardigheden mij om de opdracht en stakeholders snel in kaart te brengen. Ik krijg er energie van om beweging te creëren met het team waar ik mee samen werk. Het mooiste is als ik mezelf misbaar kan maken, omdat het is gelukt collega’s van de organisatie waar ik een opdracht uitvoer, in hun kracht te zetten en genoeg tools en vertrouwen heb meegegeven om het zelf te kunnen.

 

Welke functies/rollen heb je gehad 

Procesbegeleider, projectleider, programmamanager, bestuursadviseur, strategisch adviseur, teamleider. Dit met een sterke affiniteit voor het Sociaal Domein.

 

Wat is jouw visie op het werkveld

Onderliggend in mijn werk is altijd de vraag: waar doen we het voor? Wat is nu het belangrijkste? En dat is eigenlijk altijd: ‘er zijn voor de inwoner die dat nodig heeft, op een manier die bij de inwoner past’. Regels hebben een functie, maar ik kijk graag met een pragmatische blik naar de bedoeling van de regels in relatie tot wat de inwoner nodig heeft.

Methodes kunnen processen ondersteunen en daar gebruik ik ze ook voor. Ze zijn echter niet heilig. Ik ben een sterke voorstander van het vel leegvegen en opnieuw naar het geheel kijken met GEZOND VERSTAND.

 

Hoe ziet je ideale werkweek eruit?

Afwisselend, veel interactie met bestuurders en/of collega’s waarbij we samenwerken op basis van gezamenlijke doelen. Wandelingen met collega’s in plaats van online of aan een tafel zitten doe ik graag en maakt vaak een andere energie los.

Wat moeten mensen gezien hebben?

100 dagen in je hoofd: over twee mensen die 100 dagen stage lopen in een GGZ-kliniek en erachter proberen te komen wat er in het hoofd van de inwoners van de kliniek speelt.

wwwJoyce-2.jpg

Adviseur

Joyce Niesten

bottom of page