top of page

LEREN & VOORSPELLEN
Informatiemanagement & Business Intelligence

Data heeft de toekomst. Het wordt niet voor niets het nieuwe goud genoemd. In potentie heeft data een enorme waarde dat op alle niveaus in onze samenleving toepasbaar is. Maar hoe transformeer je jouw data in dat nieuwe goudklompje? Daar komen wij in beeld.

 

Datagedreven organisatie

Meten is weten. Betrouwbare data stelt organisaties in staat om inzicht te krijgen, sneller te leren en zelfs de toekomst te voorspellen. Klinkt goed toch? Denk je eens in hoeveel het zou kunnen opleveren als je nu al weet hoe de toekomst van jouw organisatie er over 5 of 10 jaar uit gaat zien. De betrouwbaarheid van deze inzichten hangt echter af van de kwaliteit en de hoeveelheid data die beschikbaar is en wat je daar vervolgens mee doet. Daarom zul je eerst een paar belangrijke stappen moeten zetten.

 

Dit zijn de 7 stappen richting datagedreven werken:           

  1. Definieer je doelen en ambities (KPI’s vaststellen)

  2. Bepaal je informatiebehoefte (Strategie bepalen)

  3. Richt een kwaliteitssysteem in (Kwaliteitsafspraken vastleggen)

  4. Verzamel data (Infrastructuur inrichten)

  5. Analyseer deze data (Transformatie van data naar informatie)

  6. Richt je monitor in (Leren & sturen)

  7. Zet een Business Intelligence omgeving op (Toekomst voorspellen)

 

Het betreft een vrij complex proces waarin de business, techniek en praktijk samenkomen. Daar zit de kracht van Bonvue. Wij noemen onszelf niet voor niets mensenmensen, visievormers en datadenkers. Wij weten wat er speelt in de samenleving, we kennen de taken en uitdagingen van de verschillende maatschappelijke organisaties en hebben inzicht in de mogelijkheden en valkuilen van techniek.

 

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst? Onze informatiemanagers, data-analisten en BI-specialisten zijn je graag van dienst.

Ook klaar voor verandering?

Ben je klaar om stappen te zetten richting datagedreven werken of ben je al op de goede weg en wil je gewoon even sparren? Onze informatiemanagers, data-analisten en BI-specialisten zijn u graag van dienst. Bel ons op 085 130 1288!

bottom of page