top of page

Thomas Rosdorff

Adviseur

Mijn verhaal

Motto: "De menselijke maat moet altijd ergens in zitten en de mens moet centraal staan."

Korte omschrijving die jou typeert in een werksituatie

Ik ben dienstbaar. Zet mijn praktijkervaring als hulpverlener in voor het vormen van beleid. Die combinatie is -denk ik- goud waard. Werk met energie, enthousiasme, deskundigheid, professionaliteit en met een bepaald relativeringsvermogen en humor. Vind het belangrijk om het informele af te wisselen met het formele.

 

Welke functies/rollen heb je gehad 

Hulpverlener, maatschappelijk werker, groepsleider, gezinsvoogd, ketenregisseur centrum jeugd en gezin, beleidscoördinatie jeugd en onderwijs, programmamanager transformatie jeugdhulp, directeur kinderopvang en welzijn.

 

Wat is jouw visie op het werkveld

Heel belangrijk dat je de inhoud; het effect van bepaalde maatregelen, altijd mee laat wegen bij het vormen van beleid. Of die inhoud nou de samenstelling van een team, het welzijn van kinderen of het welzijn van inwoners is. De menselijke maat moet altijd ergens in zitten en de mens moet centraal staan.

 

Hoe ziet je ideale werkweek eruit?

Met een gezonde balans tussen privé en werk. Je mag mij altijd bellen over werk, maar het moet wel in balans zijn. Vind het fijn dat je lekker met je werk bezig kan zijn maar daarnaast ook ruimte hebt om bijvoorbeeld tussen de middag 3 kwartier met je hond te lopen. Het liefst sluit ik een week hard werken af door op te treden als zanger van mijn akoestische band Juffr. Jannie. De creativiteit die ik daar kwijt kan, gebruik ik ook in mijn werk.

Wat moeten mensen gezien hebben?

De documentaire A Life On Our Planet van David Attenborough, essentieel om te zien waar het naar toe gaat met het klimaat.

wwwThomas-2.jpg
bottom of page